Door Andy
op 02 feb 2022

Duurzaamheid hoog op de agenda

Het klimaatvraagstuk is een heet hangijzer in vele sectoren. Ook in de sector van metaalrecyclage staat duurzaamheid hoog op de agenda. In deze blog verneemt u hoe duurzame metaalrecyclage in zijn werk gaat en waarom dat zo belangrijk is voor ons leefmilieu.

Grondstoffen zijn schaars

Het besef is bij velen nu doorgedrongen dat grondstoffen niet eindeloos beschikbaar zijn. Het is dan ook broodnodig om op een bewuste manier om te gaan met metaalafval en het zoveel en zo optimaal mogelijk recycleren. Daarom besteden vele metaalrecyclagebedrijven vandaag al de grootste zorg aan het correct en minutieus sorteren van de verschillende grondstoffen om ze zo een tweede leven te schenken als grondstof in nieuwe toepassingen.


Transport optimaliseren

Een ander aspect van duurzaamheid bij metaalrecyclage is het transport. Om dat zo duurzaam mogelijk te doen verlopen, organiseren recyclagebedrijven hun transportrondes voor ophaling en levering zo rendabel en duurzaam mogelijk. Zo worden er geen overbodige ritten uitgevoerd, wordt er bespaard op CO2-uitstoot en brandstofkosten. En op het leefmilieu.


Moderne recyclagesystemen

De sector investeert voortdurend in nieuwe technieken en materialen om het recyclageproces nog duurzamer en efficiënter te organiseren. Zo slagen metaalbedrijven erin om een bijzonder hoog percentage grondstoffen te recupereren en opnieuw in de industriële keten te introduceren als grondstof voor nieuwe toepassingen. Zo draagt u onrechtstreeks bij tot een circulaire samenleving waarin grondstoffen meerdere keren opnieuw in de industriële keten komen en dienen als grondstof voor nieuwe toepassingen.


Neem contact op met ons

Bij Averbode Metaal Recycling treft u een ervaren metaalrecyclagespecialist die al uw oude metalen bij u ophaalt en garant staat voor een duurzame metaalrecyclage. Zo krijgen uw oude metalen een tweede leven en draagt u meer dan een steentje bij aan een duurzamer leefklimaat.

Hebt u oude metalen in de aanbieding en bent u particulier of ondernemer? Dan kunt u zeker terecht bij Averbode Metaal Recycling. Bel gerust voor meer informatie.